Voor en door de voordeur

blog 10 juni 2024

Ja, ik zag het direct toen ik de trap af kwam. Door het glas van de voordeur zag ik paars. Een bloem! Prachtig. Weken om de klaproos heen gedraaid en nu is er de eerste bloem. Koel.
Helaas was er op verschillende plekken storm, wind en zelfs kleine windhozen. De bloem lag ’s middags om. Was aan de onderkant afgeknakt. Bah. Het ligt nu in een bak water. Wie weet gaat het nog wat doen, bloemen geven hoop ik. Ik weet wel beter. Maar hoop er toch een beetje op. Wie weet. Wonderlijke natuur.
Eigenlijk teken ik nooit. Zeker niet vooraf aan een werk. Op de academie moest dat. Ik vond dat toen al lastig. Wilde het werk laten ontstaan. Doe ik nu nog steeds. Maar vandaag tekende ik een zittende reiger. Want ik kreeg een verzoek. Om het te onderzoeken tekende ik er eerst eentje.