Mondkapjes proppen

blog 3 juli 2020

Er lagen nog geknipte mondkapjes, van toen ik nog op volle toeren mondkapjes fabriek ging. Die zijn nu allemaal genaaid. Er staan er nu nog een stuk op veertig in de webshop van Op. Dus ik neem even afstand van het maken van nieuwe. Alleen op speciaal verzoek maak ik natuurlijk nieuwe. Die diesel in mij is immers moeilijk te stoppen. Maar er klopt een andere behoefte op mijn schouder. Nieuw werk maken voor twee aankomende exposities. Nu het weer kan heb ik er ook zin in, exposeren. In september bij Galerie Zône in Leiden en in oktober bij Stadspaviljoen Noord in Bergen.

Kussens bij Blauwdruck in Zwolle

blog 2 juli 2020

Soms rol je zo een kant/kans op. Door de kussens die ik in september 2018 voor de opening van Kim Swinkels haar yogacentrum Kyke, Kim Yoga Kracht & Energie, maakte, rolde ik met mijn meditatiekussens zo Blauwdruck in.
Voor Kim maakte ik dertien kussens in oranje, derde foto. Een yoga leerling van Kim bestelde vorige maand kussens bij mij, vierde foto. Daar schreef ik natuurlijk over, want dat doe ik. Jorien van Blauwdruck was enthousiast. Ik daarom ook. De afgelopen dagen heb ik drie nieuwe yogakussens gemaakt. Ze zijn dubbellaags. Het buitenkussen is wasbaar. Wel met veel geduld en een schoenlepel, haha. Want in het binnenkussen zit ongeveer drie kilo boekweitdoppen en dat kussen zit er strak in. Drie kussens verstuurd en te koop de mooie winkel in Zwolle.
Ik ben blij met Blauwdruck als verkooppunt! Waar ook, sinds maart, kunst van mij te koop is. Met dank aan Astrid Polman. Zij tipte mij toen ik nieuwe verkooppunten zocht.

Handgemaakte meditatie pita’s

blog 29 juni 2020

Ze had bij Kyke, yoga school van Kim Swinkels, Schijndel, mijn oranje meditatiekussens gezien en wilde ze ook. Of ik er speciaal voor haar ook kon maken. Drie nieuwe kussens maakte ik. Dubbellaags en het binnen kussen heb ik gevuld met rest doppen van boekweit.
Vanmiddag bakte ik voor het eerst zelf pita broodjes. Super leuk. Je maakt het deeg, rijzen, en dan doe je ze in een hele hete oven. Door het raampje van de oven blijven kijken. Je ziet ze zo omhoog komen. Net echt. Ik hou van brood bakken. Het voelt echt alsof je van niks iets maakt.

Haas en perfecte vlekken

blog 28 juni 2020

Genieten van mijn nieuwe haas van vilt. Een cadeau gemaakt door Floortje.
Evie, mijn jongste vriendin, maakte op mijn verzoek mooie handgeschreven naamkaartjes voor bij de toppings, van de Karma Shoarma. Heerlijk vegetarische shoarma gemaakt van knolselderij. Nu, de dag later, met de perfecte vlekken. Je ziet vaak van die koffiekop of rode wijnglas gemorst afdrukken op websites of logo’s. Alsof dat iets zegt. Geen idee wat dat zegt. Maar ze zijn blijkbaar charmant. Wij vinden dat, net zo als wij het charmant vinden als dieren eten. Waarom is dat eigenlijk? Waarom worden wij blij als een dier uit onze hand eet? Of als een vogel in bad gaat? Ik word daar in ieder geval gelukkig van. Vanmorgen nog, toen ik een rijtje kalveren van achteren zag. Een stuk of 10 dunne billen van jonge kalfjes die zij-aan-zij uit de voertrog stonden te eten. Ook daar knap ik van op.

Judith en Sarah

blog 27 juni 2020

Jarig zijn met vrienden, kampvuur, sterretjes, spandoek, slingers, familie, appeltaart, gevulde eitjes van oma, cheesecake van Teun, van het recept van La Cantine (De Parade), humus en toum (verrukkelijk) van het recept van Yve en Karma Shoarma, met alle toppings uit het bijgeleverde boekje.
De shoarma is gemaakt van knolselderij en super lekker. Diervriendelijk en irritatievriendelijk. Want wat irritant om die stukjes vlees van de ‘normale’ shoarma tussen je tanden uit te moeten poeren. Daarom eet ik het nooit. Op aanraden van medewerker van Claudy Jongstra gingen Floortje en ik op Into the great wide Open Karma Shoarma eten. We aten het de volgende dag weer! Karma Shoarma thuis, in plaats van op een festival, ook leuk, is voor herhaling vatbaar.
Jarig zijn en vieren ook. Wat een feest om 50 te worden!

Zeevonk en walnoten

blog 24 juni 2020

Vanmiddag ging ik, naast het werken in mijn atelier, even kijken of er hier ook al walnoten in de bomen zitten. Hier is dan op het schoolveld van basisschool De Ark, en ja, bomvol met groene doppen. Te gek vind ik dat. Zomaar midden in het centrum van Schagen.
Minder midden in het centrum van Schagen, wel de gemeente, namelijk Petten, gingen we, op tipgeving van oud collega Ib, naar het strand voor zeevonk. Prachtig. Heerlijk midden in de nacht door de branding gerend, en gestampt en gespetterd om het fluoriseren op te wekken. Nooit eerder op de foto willen zetten. Niet te doen. Voor mij althans. Maar wat een feest daar samen met Teun daar op het strand van Petten.

Ik ruik het festival thuis

blog 23 juni 2020

Voorbereiding voor het Karma, want op zaterdag eten we Shoarma, Karma Shoarma. Het lekkerste festival broodje thuis. Het beste vegetarische broodje ook. Ik had hem best graag op Vlieland tijdens ITGWO gegeten. Maar met de geur in huis van deze topping voel ik al bijna de wind door m’n haren, het bier door m’n slokdarm en het zand tussen m’n tenen. De bijzondere kunst op m’n netvlies en de livemuziek van het festival in m’n oren.

Imitatie konijn en de eenhoorn geit

blog 22 juni 2020

Vrijdag ging de laatste dochter van ons konijn dood. Zeven jaar oud. Wij maakte ons zorgen over de moeder. Of ze nu eenzaam gaat zijn. Want dat doen konijnen in hun eentje. Maar die lijkt de kat te gaan imiteren. Ze rolt door het gras en ligt heel relaxed met haar kop op een baksteen koel te zijn.
’s Middags fietsen we naar de tandarts en onderweg komen we een eenhoorn tegen, in de wei bij de geitjes die ook best wel op een geit leek, maar dan met één hoorn.
Tussendoor verder met de meditatie kussens in opdracht.