Mooier dan pauw

blog 20 december 2023

Pauw, pauw, pauw ik heb meer goud dan jouw. Sommige riedeltjes van vroeger blijven hangen. Fonetisch geheugen of zoiets. Een tekst met ritme blijft eeuwig hangen door gebruik van meerdere hersenhelften. In de Donkere Duinen, Den Helder, gingen mijn ouders met ons wandelen met de honden. Aan het begin van het bos is een kinderboerderij en daar zat minstens één pauw. Wie van ons ermee begon, geen idee, ik deed het waarschijnlijk ook. Roepen naar de pauw. ‘Pauw, pauw, pauw, ik ben veel mooier dan jou’. En dan maar hopen dat de pauw beledigd was en zijn staart omhoog zwiepte om het tegendeel te bewijzen.
Vandaag met gouden garen twee pauwen gemaakt.
Ook die gaan mee naar de Winterparade. Ik sta daar vanaf dinsdag de 26ste, tweede kerstdag tot en met zaterdag 30 december.