Ik heb naam gemaakt

blog 19 december 2023

Vanmiddag vond ik dat dus een hele leuke tekst. Nu nog, dus gebruik ik het. Voor de Winterparade heb ik natuurlijk ook een naam nodig. Die naaide ik vandaag op oud linnen. Vorig jaar gekregen van Anna. Linnengoed uit de familie. Er staan letters op. Welke ben ik vergeten. Mooi zijn ze zeker, die initialen. Ik ben er dol op. Tradities en familie dingen, van een ander.
Voor goud garen ging ik vanmorgen direct op pad. Want ik moest een mus in goud maken. Gelukt.
Op de laatste dag van de Parade in Amsterdam wordt de Gouden mus uitgereikt. Een heel gala wordt er omheen gebouwd. Met allemaal tafeltjes, gasten en artiesten en drank. Echt feestelijk. Behalve als je heel de zomer hebt gewerkt en er geen genoeg van kunt krijgen. Dat had ik altijd. Plus ik was eigenlijk altijd nog aan het werk. Kon altijd maar eventjes om het hoekje gluren naar het feest. Eigenlijk nooit mijn feest. Het echte feest was na sluitingstijd. Een veel beter feest.
Maar goed, ik dwaal af. De Gouden mus wordt uitgereikt aan de beste theateract van het jaar. De mus hoort bij de Parade. Dus ik heb nu een mus. Ook een gouden kerkuil. Want ik moest even oefenen. Er even inkomen. Had wat starters problemen. Alsof het puur goud was waar ik mee moest gaan naaien.
Volgens mij ben ik er klaar voor. Na een aantal Winterparades en 19 zomers op de Parade heb ik er nog steeds zin in. De Winterparade begint op de zonnewende 21 december. Ik begin met kerst. Van 26 december tot 30 december sta ik met mijn serie Rare vogels in een mooi Romeins tentje in de Tolhuistuin. Welkom.