Doe de Harry Potter

blog 24 oktober 2023

Daar knap je van op. Ik ben goed gelovig en geloof graag dingen in mijn voordeel. Dus als ik in het boek van Harry Potter lees dat je van de zusters chocolade krijgt om op te knappen dan zet ik dat ook in als ik mag helpen. Ik maakte bonbons van dadels, noten, rozijnen, kokos, maanzaad en kaneel. Verwarmend.
Tussendoor was ik aan het werk in mijn atelier. Achter da naaimachine. Meestal heb ik zin in keramiek wanneer ik bak. Of andersom. Dat is een vreemd soort terugkerende combinatie. Maar Rare vogels moeten, want ik wil kijken wat het mij brengt als ik er heel veel maak. Achter elkaar. Of ik ergens kom. Of zo. Wat ik bedoel is of ik ergens anders kom. Want ik ben al ergens. De mussen van Peter Vos inspireerde mij hiertoe. Hij heeft veel mussen getekend en ik vind met name een blad vol mussen prachtig. Ook geeft het mij het vertrouwen dat ik mag herhalen. Soms denk ik dat ik allemaal verschillende dingen moet maken. Dat dat beter is. Nu denk ik dat ik door herhaling ergens kom. Tot een bepaalde kern. En anders niet. Dan heb ik mijn voorraad Rare vogels flink aangevuld.