Kiiiiiep kiep kiep kiep kiep

blog 22 maart 2024

Hoe komt het dat wij dit allemaal doen? Dat als wij kippen zien of roepen, wij dit geluid willen produceren? Zit gewoon in de genen van de kip, die roept er om. Dat wij die oer geluiden gaan maken. Van Silvie leerde ik dat kippen dino roots hebben. Das toch koel. Ik zat al in mijn kippen periode, nu voelt dat ook nog een intelligent. De lijven van kippen liggen me wel. Ze komen gemakkelijk uit mijn vinger. Naaimachine, vingers en voet eigenlijk. Misschien ook omdat ik bij de vogels echt alleen nog maar olifantenkoppen bleef maken en zien. Even afstand nemen door nu kippen en papegaaiduikers maken.
Wandelen en werken. Vloed en mul zand dus terug via het fietspad van Groote Keeten naar huis. Even snel een foto van de bollenvelden. Ik neem me steeds voor om even de tijd te nemen voor de kleurrijke velden. Komt vast van de week.