Mooi in en om museum Belvédère

blog 12 september 2021

Jan Mankes exposeert in museum Belvédère en tegelijkertijd staan er in de museumtuin beelden van Tony Cragg. Van zijn werk was ik al fan op de academie. Nog steeds onder de indruk van zijn werk.Een mooie gevarieerde expositie met veel van mijn smaak. Een prachtige toer, niet alleen al vanwege de wolkenpartijen op onze reis, ook de wandeling rond het museum, de weg over de afsluitdijk, de roeken in de wei, Jan Mankes, Tony Cragg, Isabella Werkhoven, Ids Willemsma, Geurt Busser, Drewes de Wit, Jan Snijder en mooi om te lezen over Jan Mankes zijn liefde voor dieren.

Biologische bloembollen hulp

blog 6 september 2021

Sinds een aantal weken help ik bij Huiberts biologische bloembollen. De ritjes er naartoe zijn al een cadeau. Het is een mooi bedrijf. In de Flow las ik een tijdje terug over het bedrijf. Bij de tandarts, Merel de leukste die er is, die hebben wij. Ik ben het bedrijf gaan volgen op social media. Toen ik las dat ze voor een aantal weken hulp in het bedrijf zochten, greep ik mijn kans. Even uit mijn alle dagen thuiswerk atelier routine. Mijn wens naar een bijbaan met leuke collega’s laten uitkomen. Werken in de bollen, zoals vroeger, met verbazend veel handwerk. Ik heb zelfs het gevoel dat ik iets bijdraag. Iets moois. Dat Huiberts biologische bloembollen een stuk van hun verbeter de wereld en stop met gif op de bloembollen deelt met mij. Dat ik door daar te mogen werken de wereld een klein beetje help. Dat ik voor een aantal weken de bijen, vogels, vlinders en de natuur help. Daarna naai ik ze weer op een stuk tweedehands damast. Ook fijn om dat te beseffen. Hoe fijn het is om ook dat te doen. Het tijdelijk werken in het biologische bollenbedrijf maakt het werk in mijn atelier nog fijner.En na het werk ga ik ook eens aan de tulp. Niet op damast, maar gebakken. Johanna Huiberts heeft namelijk een kookboek geschreven met alleen maar recepten met tulp. Eerst gek idee. Maar na het bekijken van het boek Eet smakelijke tulp leek het me aantrekkelijk en smakelijk. Vandaag rook ik een soort en kreeg er zelfs trek van. En oh, er was ook een soort krokus, die voelde zo zacht toen ik er met mijn handen doorheen ging kon ik me voorstellen dat je daarin zou kunnen snoezen.

Fortuinlijk Vlieland

blog 5 september 2021

Vanwege Into the great wide open festival zijn Floortje en ik op Vlieland. Het hotel was toch al geboekt en met zonder festival kunnen we het eiland eens goed bekijken. Veel vogels, bomen, hei, bloemen, Fortuna bier, vis van Zeebaas, wandelen, strand, bandensporen, zee, Claudy Jongstra, fietsen, mooie ontmoetingen en wad. Het is ge- ‘Let it happen’ -nd. Volgend jaar weer. Met muziek, kunst, lekker eten, wat zeg ik verrukkelijk eten. Want dat heb ik wel gemist, al die speciale, biologische, goed over nagedachte eet plekken zoals Buskruid. Oh en ja, appeltaart met warme billen en ohwww ja, het kinderstuk. Bhhoeeeeh! Echt veel gemist.
Ook veel genoten. Volgend jaar, zelfde plek, goede plek, juiste plek met fijn festival en verder dezelfde ingrediënten als dit jaar, maar dan met de mooie hekken van het festival er om heen. Laat het volgend jaar gebeuren.

Schaal ahoy!

blog 26 augustus 2021

Een ontstoken oog en een grote schaal biscuit gestookt. Blij dat ook deze stap is gelukt! Zo’n joekel had ik sinds ik op de AHK zat niet meer gemaakt en zeker niet zelf gestookt. Nu nog glazuren en een glazuurstook.
Omdat ik las dat kamille goed is tegen een ontstoken oog leende ik wat van Monique. Met een wit ooglapje gedoopt in de kamille ben ik dan toch nog een piraat geworden. Schaal ahoy!