Het been en de hoop

blog 3 mei 2023

Vandaag brand ik een kaarsje, twee kaarsjes. Ik zocht een andere kaarsenstandaard. Kwam een ouderwetse kerstboom kaarsenhouder tegen, zo eentje die wij vroeger ook thuis hadden en nam ook die. Het bracht me dichter bij mijn pa. Die was ook dol op dat soort fratsen. De kaarsjes zijn voor een geslaagde amputatie onderbeen van mijn vader. Geen idee waarom ik die behoefte heb. Het stelt mij gerust. Aangezien ik niets kan doen, voelt dit als een positieve bijdrage voor een goed verloop. Naast het kaarsjes branden drink ik kleefkruidthee. Ja, kleefkruidthee! Ik las dat kleefkruid goed is voor je lymfestelsel. De ziekte van mijn pa doet mij bewuster leven. Pluk de dag. Zorg goed voor jezelf.
Na de amputatie wacht ik op de gang bij de lift en ben blij om mijn vader op bed uit de lift te zien komen. Een geslaagde operatie.
Daarna weer snel naar huis, pa moet natuurlijk bijkomen van de narcose en operatie. Ik heb in m’n atelier gelukkig nog veel werk liggen. Dat naai ik, net als het vel onder de knie van m’n pa, met gelijke steken vast.
M’n pa was al een Koning, een cowboy en een indiaan. Nu is hij ook nog een piraat. Piraat houtepoot. Nou ja, nu nog even piraat anderhalve poot. Wat er als vervanging komt en of er vervanging komt dat is nog onduidelijk. Eerst dit, herstellen en weer door.