Wat je wilt doen

blog 17 juni 2023

Bijna elke dag denk ik het. Een uitspraak van mijn moeder “Poepen moet”. De rest wil je. Zo is het ook met werken met stagiair Jet Vlegels. We werken aan een installatie en elke dag starten we met wensen wat we willen doen. Das toch mooi. Kunnen kiezen wat we gaan doen.
Op de Lutma/AHK genoot ik enorm in het grafiek lokaal tijdens de wekelijkse tekenlessen. Ik genoot sowieso van de praktijklessen. Waarschijnlijk omdat ik beeldende vorming deed en tekenen maar één dagdeel per week was, heeft het altijd iets aantrekkelijks gehad en gehouden. Het is een soort van toveren. Zo voelt het. Monoprinten, lino drukken of (droge naald) etsen is magisch.
Aangestoken door Jet ging ik naar de kunstenaarsbenodigdheden winkel, kocht witte lino-inkt en een stuk linoleum plaat. Trok één van mijn dertig (voor het grootste deel mislukte) tekeningen over, gutste en drukte op alles wat voor handen was. Het was heerlijk!