Wat, een portret

blog 3 juni 2024

Werk gekocht van Femke Kempkes, Alda nam het voor me mee. Vlakbij het duikende meisje bronsje van Wessel Bezemer, onze (overleden) vriend van de Lutma en ex van Femke, geplaatst en tegenover de cowboys van Mirjam Oosterbaan, ook van de Lutma. Lutma staat gelijk met Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lutmastraat was het adres. Vandaar de bijnaam.
We hebben ons huis in Callantsoog inmiddels twee jaar, nog aan het klussen. Voor ons lijkt het huis af, tot ik deze foto’s bekijk. Haha, nog een aantal losse draadjes, letterlijk.
Pip in mijn atelier, is ook een portret. Nieuwe eenden gemaakt, zo ook de eidereend. Dat soort van die drie pulletjes die ik vorige week vond en naar Ecomare op Texel mocht brengen. Die eidereend lag al een paar weken op mijn werktafel. De kop althans, geplakt op stukje oud damast tafellaken.