Rare tijden vogels

blog 7 november 2023

De titel van deze serie kleine werken met vogels is Rare vogels Dat ontstond namelijk in een rare tijd. Niet dat het nu zo normaal is. Maar toen zei iedereen het. Dus waren het toen rare tijden. Kort geleden merkte een nieuw Instagram contact op dat ik wel iets meer zelfvertrouwen mocht hebben. Want het waren helemaal niet zulke rare werken. Het hield mij bezig. Moest ik nu mijn werk gaan uitleggen? Had ze gelijk? Had ik weinig vertrouwen in mijn werk? Was mijn werk wel raar genoeg? Geen idee.
In ieder geval zijn het er veel. Mijn verzamel eigenschap recht doen. Ik knipte lang, voor deze nieuwe werken. Ik geloof dat ik uitstel gedrag had. Nu nog ongeveer 35 vogelkoppen te gaan en dan ben ik door mijn voorraad voorwerk heen. Kijken wat er dan komt. Er ligt nog een project te garen. Wie weet is het daar binnenkort tijd voor. Rond, honderd keer rond. Wat houd ik honderd keer vol om inspiratie uit te halen? Weer en nog een vraag waar ik mee bezig ben.
Op de foto’s dus tien nieuwe werken uit mijn serie Rare vogel, tuinvogels en tuinbloemen. Bij Huiberts biologische bloembollen koop ik sinds die rare tijden elk jaar wat bollen saffraan krokussen. De kop oogst ik. Droog het en haal de drie oranje saffraan steeltjes eraf om er vervolgens niets mee te doen. Ik stop ze in een jampot, zet ze in het donker, tussen mijn textiel en af en toe kijk ik er naar. Voedselverzameling. Ik zit er immers op, op verzamelen.