Los van Op Schoorl

blog 29 juli 2023

Vandaag is mijn webwinkel opschoorl.nl gesloten. Toen ik mijn winkel voor kunst in Schoorl begon vond ik ‘Op’ een geschikte naam. Er konden allerlei grappige woorden mee worden gemaakt. Zoals ophoepelen, ik maakte in die tijd hoelahoeps. Of opzouten, ik verkocht keramische zoutvaatjes van Nanda Smits. Plus het associeerde lekker met de hoge klimduin in het centrum van Schoorl. Ook was in 2015 mijn vriendin Mieke overleden en kon mijn levende leven wel wat beter dan dat het was. Ik leefde immers. Pluk de dag. Zo iets.
Eigenlijk was de naam niet eens Op Schoorl. Die kwam toen ik een webshop begon. www.op.nl was al weg. Dus werd het al snel opschoorl.nl want die was wel vrij. In Schoorl zat ik anderhalf jaar. Toen ging ik met mijn winkel naar Schagen. De naam was dus eigenlijk in 2017 al achterhaald. Maar ja, zeiden sommige, wat doet de naam? Laat het zo. Dat deed ik.
Tot nu. Weg met Schoorl. Nu onderzoeken of ik nog een webwinkel wil. Hoe groot wil ik die? Heb ik een webwinkel nodig? Nou ja, vragen die nog op antwoord wachten.