Geer Steyn aan zee

blog 25 november 2023

Oud docent van de Lutma, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Geer Steyn gaf een lezing over zijn recente penningen. Hij deed dat bij zijn expositie in Museum Beelden aan Zee. Vlot en lyrisch zoals ik me het ook herinner van dertig jaar terug. Toen gaf hij beeldhouwen in hout en steen, Belgisch hardsteen. De leeuw die daar uit kwam ligt nog altijd in de tuin van mijn ouders. Het werd niet mijn examenvak. Dat werd plastisch en keramiek. In die tijd had hij een penningclubje en daar zat ik bij. We maakten penningen, kookte omstebeurt en bespraken als heuse filosofen onze penningen. Het waren fijne bijeenkomsten. Net als die van vandaag. Mooi werk, heerlijke lezing en goed om Geer Steyn samen met mijn studievriendin Femke Kempkes te zien.
Daarna rondje door museum, langs de werken van Tom Klaassen. Vanwege mijn voorkeur voor mat wit en licht werd ik dolgelukkig in de gipskamer. Een hele afdeling met mallen en voorstudies van gips. Wauwww! Daar kon ik wel blijven wonen. Zo mooi.
Richting auto toch linksaf, even het strand op. Het strand van Scheveningen. Zo anders dan hier in Callantsoog. Ook mooi en net zoveel wind.