Druk voor Pakje Kunst

blog 7 juli 2023

Met stagiair Jet doen we alles wat ik op dit moment ook doe. Daar hoort ook deelname aan Pakje Kunst bij. We mogen een serie maken.
Al weken ligt het in de week en vandaag was daar de deadline. Want stageperiode is bijna om. En soms is de druk van tijd handig om knopen door te hakken. We gingen aan de slag met potlood, lino gutsen en inkt.
Voor dit project lag er al een paar weken een kool in de koelkast. Die lag net als het idee voor mijn werk, ook in de week. Begon te stinken. Dus naar buiten verplaatst. Vandaag er mee aan de slag en in stukken en plakken gesneden. Op textiel, voor later, en papier gedrukt. Daarna met linodruk eroverheen. Ik had witte inkt en de vorm was een soort ei. Dat idee drukte niet door.
In de avond, na werkdag met Jet, ging ik door. Want zo ben ik. Grenzeloos als ik het naar m’n zin heb. Of, grenzeloos mijn zin doordrukken.
De bijdrage aan Pakje Kunst Alkmaar wordt een tweeluik linodruk. Dit is mijn helft. De eivormen werden rondjes. Gedrukt met zwarte inkt. Twintig stuks gaan binnenkort naar de automaat in de bibliotheek van Alkmaar.