Dol op deze volle narcissen

blog 4 maart 2024

De slakken ook. Hier aan de kust zitten er niet heel veel. Slakken bedoel ik, narcisten weet ik niet. Haha, narcissen weet ik niet. Buiten het dorp wel. Enorme velden zag ik. In eens. Zaterdag was het nog niet zo. Drie dagen lente en hele velden staan vol. Prachtig. Snel eens onderweg stoppen voor een foto. Vanmiddag stopte ik voor een foto van een roofvogel. Ik fietste door het Kooibosch en hoorde het geluid van een roofvogel. Zag het in de boom zitten. De vogel zag mij ook. Ik pakte mijn camera. Vogel vloog weg. Ik schoot. Dacht serieus trots dat ik snel de vliegende vogel goed in beeld had. Haha, muggen op de voorgrond wel. De roofvogel is niets meer dan een schim in de lucht. Goeie snelle reactie van mij, leve de imperfecte foto. Doet me altijd aan mijn, oude, tante Jo denken. Zij ging vroeger vaak met ons mee op vakantie, met de caravan. Ze maakte vaak foto’s en op veel vakantiekiekjes stonden we zonder hoofd. Daarop ge├»nspireerd maakte ik al eens een aantal mislukte foto’s, als een eerbetoon aan mijn lieve tante Jo.