Zin in deze dag

blog 21 december 2023

Zo echt, wat had ik zin in deze dag. De zonnewende. Als sinds 21 juni had ik zin in deze dag. De dagen worden weer langer. Heerlijk. Lichter.
Kistje voor de Winterparade is af. Nu kunnen de gasten zonder interview zien hoe ik de Rare vogels maak. Leek mij een goed idee. Plus ik ben er dol op, op kistjes. Komt door m’n zwak voor het werk van Joseph Cornell, denk ik. Nu wil ik dus alleen nog maar werk maken in zulke kistjes. Heb ik altijd als ik weer iets doe met een kistje van de kringloopwinkel. Das toch goud. Misschien heb ik wel de allerleukste tijd van mijn leven op de kleuterschool gehad. Het zijn namelijk kistjes voor blokken of oude stempels. Interessant. Sowieso de vrijheid. Zagen op de gang. Spelen met de waterbak of in de zandbak. Doen. Bewegen. Creëeren. Met je vingers door het water en het zand.
Ook maakte ik een vlinder. Waar je mee omgaat word je mee besmet. Bij Artacasa is zoveel rood, ineens moest die rode vlinder eruit.