Zelf ontkiemende kaardenbollen aan de goudkust

blog 10 december 2023

Bij Vroege vogels zag ik kaardenbollen waarin de eigen zaadjes aan het ontkiemen waren. Vanmiddag ging ik kijken naar onze kaardenbollen en inderdaad ook hier het geval. Volgens Vroege vogels het gevolg van een nat najaar.
De laatste vijf kleine werken van set van zesendertig werken, geïnspireerd op de posters aan de muren van het biologielokaal, zijn opgespannen. Heerlijk tevreden gevoel krijg ik als ik naar de stapels werken kijk. Mooi geniet met die hoekjes tweedehands damast netjes omgevouwen, alsof het cadeautjes zijn. Ik zou het bijna een fetish gaan noemen. Zo tevreden voel ik me als ik nu naar links kijk. Tijdens een wandeling besef ik dat het hier in Callantsoog nu nog meer lijkt alsof we aan de goudkust wonen. Op de velden ligt nu stro om de bloembollen warm te houden. Met het zonlicht er op een bepaalde manier op is het net een laagje goud. Je kunt aan de goudkust ook prima je eten op straat verzamelen. Vandaag ligt er boerenkool.