Wede, geuren weelde

blog 19 mei 2024

Vorig jaar deed ik een workshop bij Claudy Jongstra en kocht daar wede zaadjes. Direct gezaaid en omdat het een tweejarige is heeft het dit jaar voor het eerst bloemen. Die geur! Die is oer. Ik kan het niet anders beschrijven dan dat. Het doet me denken aan het handwerklokaal van alle hobbyclubs waar ik als kind lid van was. De boerderij waar mijn pony stond. Pitrieten in het handvaardigheidlokaal van Nita van Joolen. Een heerlijke vertrouwde en bekende oer geur.
Nieuw werk uit de serie Schijnen in kwetsbaarheid aan het maken. Onder andere voor galerie Artacasa in Amsterdam. Daar breng ik binnenkort nieuw werk heen. Een meeuw en een begin aan een groenling. Beide ook dagelijks te zien hier rond ons huis. Groenlingen houden enorm van rozenbottels en die staan er in overvloed. Ook bij ons in de voortuin. Aan zee zijn er meeuwen. Al dacht ik er meer te gaan zien en te horen en dat ik amper mijn ontbijt achter kon laten om koffie te zetten. Dat ze met bord en al weg zouden vliegen. Dat werd me altijd verteld. Nou ik zie hier minder meeuwen dan in de stad. Het geluid vind ik nog steeds mooi. Ook de verschillende klanken en taal met name tegen hun jongen. Soms zorgelijk, soms als waarschuwing en andere geluiden klinken gezellig alsof ze kletsen. Even samen de dag doornemen of nog een verhaaltje voor het slapen gaan.
17 & 18 juli exposeer ik samen met Mirjam Oosterbaan in het Willibrordus kerkje van Haringhuizen. Voor publiciteit haalde ik wat werk te voorschijn. Eén van mijn favoriete kistjes met resten lint ging op de foto.