Vier dubbel geluk

blog 2 januari 2024

Een envelop op de mat. Het handschrift herkende ik direct, dat is van Melissa Halley! Jeeeeejjj! Dat is toch de leukste post. Een linosnede als nieuwjaarskaart. Dit jaar een kerkuil. Ik verzamel ze, zelfs de envelop bewaar ik. Weet eigenlijk niet of ik er eerder eentje heb bewaard. Ik legde de envelop in het speciale blik voor mooie dingen, zoals tekeningen, lino’s en ander klein geluk. Op dat blik onder een koffertje lagen twee ongekrastte loten. Huh? Geen idee meer hoe die daar zijn gekomen. Dat heb ik vaker. Met name met briefgeld. Even wegleggen voor later. Later is nu en blijk ik vierhonderd euro te winnen.
Wat een mazzel dat Melissa zo’n mooi handschrift heeft. Zo mooi dat ik het ging bewaren. Anders waren de loten vast gaan verlopen. Wat fijn.
Na het innen direct ons getrakteerd op van die dikke chocolade ballen van Lindt. Voor bij de thee, misschien wel twee, we hebben iets te vieren. Dol op vier en vieren.