Van het platteland naar het bos

blog 12 november 2023

Opening atelier van Inge Koetzier van Hooff. Tja met zo’n achternaam moet je je atelier wel in een oude paardenstal hebben. Prachtig uitzicht gemaakt. Ik zou dus heel de dag niets anders doen dan naar de vogels en de wolken kijken. Ik ze wel terug in Inge haar werk, vogels, een hele mooie reiger en bloemen, ook fijn. Komt vast door de plek.
Daarna via wolken, regen, mist en zonneschijn naar Laren voor een foto expositie van MC Volkers. Met Inge exposeerde ik vorig jaar bij Kunstuitleen Alkmaar en MC ken ik van reizend theaterfestival de Parade. Dat reizen zie je terug in haar werk. Niet alleen letterlijk, ook een reis in haar hoofd. De bijschriften zijn misschien wel het meest interessant. Mooie reminders, ook voor mij.
Daarna riep het bos. Want ik was er eigenlijk al. Hoefde alleen maar de Melkweg uit te lopen. Leuke straatnaam. Kwam op een zandvlakte met bos. Hele grote. Ik vergeet dat altijd. Hoe groot ze kunnen worden. Wat is de herfst toch prachtig.