Raar werk voorbereiden

blog 5 oktober 2023

De Rare vogels gaan hard nu er op meerdere verkooppunten flink wordt verkocht. Dus heb ik tweedehands boeken uit de kast gehaald en scheur er al mijn favoriete vogels uit.
Beetje aan het opruimen geweest. De ramen moesten open, en het waait en ik heb allemaal papier en knipsels los op mijn werktafel liggen. Slechte combinatie, wind en papiertjes. Mars is de buitenkant aan het schilderen en de ramen van mijn atelier waren aan de beurt. Kom ik een mooi waslabel tegen en rode kolen op damast. Van de zomer op damast gedrukt toen mijn stagiair Jet hier was en wij voor Pakje Kunst Alkmaar lino’s gingen maken. Ik stempelde als onderlaag rode kolen. Tja, ik kan nooit stoppen dus drukte ik die kolen nog even door. Nu liggen ze klaar, te wachten, tot ik er mee verder werk. Soms heeft dat tijd nodig. Net als op het land. Zaaien, groeien en oogsten. Het is een proces. Eerst maar eens flink wat vogels uit knippen om miniaturen van de maken.