Lizan Freijsen een klein eerbetoon

blog 22 februari 2024

Vanmorgen tijdens mijn wandeling inspireerde de mossen mij om een eerbetoon te brengen aan Lizan Freijsen. Eren in de vorm van foto’s. Ik ging op zoek en maakte tijdens het wandelen foto’s in het Kooijbosch Callantsoog met het werk van Lizan Freijsen in gedachte. Vorige week overleed kunstenaar Lizan Freijsen. Haar werk leerde ik via Salon/ kennen. Heel aantrekkelijk en inspirerend werk. Grote wandkleden, kleden, getuft met wol, geïnspireerd op schimmels, microbiologie, zwammen, vocht en vergankelijkheid.
Door haar val met de fiets en haar dood als gevolg bekeek ik vele filmpjes van haar, haar werk en het maakproces. Allemaal vol lof. Zo ook eentje in de Volkskrant. Daarop zie je vrouwen met wolschiet-pistool-aparaten haar kunstwerken tuffen. Stoer en precies werk. Ik hoop dat haar werk gemaakt blijft worden, zou er zelfs tijd voor willen vrijmaken. Zo mooi vind is het.
Verdrietig nieuws. Ik wens alle mensen die met Lizan Freijsen verbonden zijn liefs en sterkte met dit verlies.