Kraai, zwaan, haas

blog 5 mei 2024

Hoor ik een kraai? Dat zijn mijn eerste woorden van vandaag. Ja hoor tijdens het koffiezetten zie ik de kraai weer. Jeeeejjj! Niet eerder zat er eentje in onze tuin. Wat is het een grote vogel.
Onrust, ik ga eind van de middag op pad met mijn Merlin Bird app. Fiets, stop, zit, luister en kijk naar wat de app aangeeft en wat ik hoor en zie. Fiets, stop, stap af en nog een keer. Observeer een zwaan die jonge zwanen het stukje water uitrost. Machtig schouwspel. Zeker ook omdat niets ze lijkt te storen. Vlak langs andere vogels en mij en mijn fiets.
Klets bij de zwanen ook nog wat met een andere vogel fan en tijdens het fietsen heb ik een buitenpretje. Ik zie namelijk iemand met drie hazewindhonden aan de lijn uit een bospad komen. In de verte zie ik een haas ze voorbij rennen. Ha! Heerlijk, zo’n toevallig moment. De persoon gaat wel bijna om. Maar net niet. Dus blijft het grappig.