Ik maak me druck

blog 30 september 2023

Tien jaar bestaat galerie Blauwdruck in Zwolle. Dat mag geviert met een expositie van alle deelnemende kunstenaars. In de email las ik de woorden doe eens wat anders, doe gek, uitbundig, anders, anders… of niet, anders, anders, anders, of niet. Een lus van woorden uit de email bleven rondgaan. Doe anders, of niet. Is er iets wat ik nog niet doe en al wel graag een tijdje al wil? Kan ik iets met de naaam? Met de kleur blauw? Met het feit dat het een feest is? Eén grote brei van onmogelijkheden. Dus begon ik gewoon. Want een idee kwam er niet. Ooit had ik een blauwe paradijsvogel gemaakt. Die had wel de kleur van het logo van Blauwdruck. Dus dat werd het nu. Een vogel op de kop, aan één poot, om het vrouwtje te imponeren. Is dat ook mijn streven? Imponeren?
Zucht, zodra ik met m’n werk zit te knokken is het of niet goed, of het word juist goed. Ik twijfel waar dit knokken met het werk voor de speciale expositie toe leidt.