Hoek tot Helden

blog 20 september 2023

Op social media zag ik dat er op 20 september rond de vijfhonderd kitesurfers langs de kust van Callantsoog kwamen. Ze maakten een tocht van 130 kilometer. Hoek tot Helder een actie voor de hartstichting. Bizar, knap, stoer, sterk, maf, speels en sportief. ’s Morgens vroeg vertrokken ze vanaf Hoek van Holland. De finish was in Den Helder. Tussendoor een aantal stops. Mijn zus hield mij bij de laatste stop, stop drie, op de hoogte. Zij stond in Camperduin. Er komen er twee jou kant op appte ze. Ja hoor daar kwamen de eerste twee. Vreemd genoeg duurde het nog meer dan een uur voor de volgende vier langskwamen. Gelukkig heb ik geduld en altijd tijd. Daarna stroomde de kustlijn van Callantsoog vol met kitesurfers. Machtig mooi om een bijna onophoudelijk lint van kites te zien aankomen en voorbij surfen.
Voor sommige was het alsof ze net waren begonnen. Dat ze nog wat energie over hadden. Ze deden gewoon nog wat stunts en sprongen. Beetje zigzaggen tussen de pieren. Ook een aantal keren voor mijn neus. Alsof ze ook nog eens mij in de gaten hielden en voor de camera een sprong maakten. Genoten.
Ondanks dat ik geen huid meer op mijn blote lichaamsdelen had van het zand dat raasde over het strand. Een natte broek en telefoon door een glijpartij, tijdens het fotograferen, van een basalt blok op een pier. Hulde voor hun actie voor de Hartstichting. Dank voor de mooie ervaring hier aan het strand van Callantsoog.