Even atelier opruimen

blog 14 januari 2024

Zaterdag mocht ik nieuw werk brengen bij galerie Artacasa in de Kerkstraat 411, Amsterdam. Allerlei kratten en werk ging mee. Dus atelier was gisteren rommelig achtergelaten. Dus nog even opruimen voor ik naar een opening van een expositie ga. Om kwart over drie, kwartier na opening, kwam het besef dat ik achter mijn naaimachine terecht was gekomen.
Ga ik nog? Nee, ik ben lekker aan het werk gebleven. Ik maakte mussen, roodborstjes en een distelvink. Putter noemen we de vogel meestal, maar eigenlijk een onaardige naam. Afgeleid van dat de vogel in een kooitje te trainen was, en is, om met een klein emmertje aan een touwtje aan de poot een bakje water kon ophalen. Soort circusact. Best stom. Dus distelvink. Dan weet je ook direct hoe je de vogel in je tuin kunt lokken. Met zaden van een distel. Bijvoorbeeld die van een zeedistel of lokken met zonnebloempitten of kaardebol zaden.
De distelvink die hou ik nog even zelf. Direct na strijken en pletten opgehangen in mijn atelier. Fijn bij het werk van Monique de Leeuw, Studio Jude, Maartje van den Noort Edith Brouwer, Jet Vlegels, Rob Komen en nog wat van mijzelf.