Côte de glazuur

blog 20 augustus 2023

Biscuitstook is klaar. Warm werk uitpakken. Voor het eerst glazuren in ons huis in Callantsoog. Alles uit de kast. Wat had ik ook al weer allemaal? Ja allemaal! Ook geel, oranje en paars kwamen uit mijn glazuurkast. Want als je goed kijkt naar de kust, dan zie je meer dan alleen maar groen en blauwtinten. Die ik altijd gebruik voor mijn serie Zeee. Er zijn heel veel kleuren te zien. Zeker nu, in het zomerseizoen, in de vorm van zwemkleding en parasols. Plus ik had al een paar jaar terug het idee om meerdere kleur toe te voegen. Zaadje is ontkiemd. Dus vandaag extra kleuren toegevoegd aan mijn bekers uit de serie Zeee. Serie servies geïnspireerd op de kust van Callantsoog. Aan de Noordzee, in de kop van Noord-Holland.
Vandaag nog drogen. De zon helpt. Morgen glazuurstook op 1130 graden.