Buiten op de Winterparade

blog 31 december 2023

Wat was dat fijn, vijf dagen op de Winterparade. Na dag één moest ik mijn verwachtingen of onwennigheid bijstellen en aanpassen. Heb ik altijd. Met vragen zoals, waarom ik ook al weer bedacht dat dit leuk zou worden. Nou dat werd het wel. Zulke lieve warme reacties. Fijne ontmoetingen en heel veel complimenten. Een aantal kritiekpunten. Maar die blijken achteraf eigenlijk mijn bewuste keuzes. Zo zei een man dat ik te veel toonde. Dat het daardoor niet exclusief leek. En deelde nog wat verkooptechnieken. Nou, na een dag dat te laten bezinken wist ik het. Ik hou van veel en van heel veel. Dus zat hij zijn eigen voorkeur op mijn expositie te plakken. Ook wil ik graag mijn werk tonen. Er geld mee verdienen. Dat ook. Kijken mag ook en dat lukte goed. Heel veel kijkers langs mijn werk gehad. Soms met lieve woorden, soms met een glimlach of een bedankje. Ondanks de kou, regen, wind, winter, lekkende tent, stroomuitval en schade aan mijn auto (door een heuse hit and run die de winst egaliseerde) kwam ik elke keer vol energie terug. Veel geleerd, veel gerepeteerd en heel veel echt contact. Het was precies waarom ik al sinds 1993 van de Parade hou.