Lekker potje loskomen

blog 6 februari 2023

Na de opening van de expositie gistermiddag is er nu ruimte voor ruimte. Al die vragen en twijfels komen tot een eind als de opening achter de rug is. Zo veel geluk! Mooie vrienden, studiegenoten en collega’s die gisteren kwamen op de opening en dan nu gewoon naar zee lopen. Wat mooi! Dichterbij emoties als je knetterhard hebt gewerkt naar een expositie opening toe. Alles komt los. Hoeveel geluk ik heb. Zo veel warmte kunnen ervaren en ervaar ik nu. Een dweil. Alles is er en dat is goed. Geniet van het moment. Want zoals Goldband in het werkproces vaak in m’n atelier zong, iedereen gaat dood. De zee is prachtig verlicht. De meeuwen maken hun heerlijke geluiden. De algen maken zee-psop. Ach wat een huilebalk ben ik. Ik huppel en huil van geluk. Kan me niet schelen of er iemand kijkt. Als je openlijk kan klagen over de dingen mag je ook je huppeltje laten zien. Mijn huppeltje de duinen op en af. Liefde.